HEARTBEATING MUSIC FOR 28 YEARS...

...and still beating!!!

INFO

DYACO | HEARTBEATING MUSIC

Dyaco je tamburaški sastav koji dolazi iz Đakova i svojim imenom, ponosno predstavlja povijesno ime svojega grada.
Osnovani su 1990. godine, a postavu od sedam članova koja danas djeluje, čine:

DAMIR ERGOTIĆ – prim
MISLAV ŽIVKOVIĆ – bas prim I
IVAN VUJNOVIĆ – bas prim II
JOSIP SEITER - bas prim III
SLAVEN CRNOJEVIĆ – bas
DANIJEL CAR – kontra
TOMISLAVOM ŠTIMAC –bubnjevi i udaraljke

Dyaco krasi zajednička ljubav prema glazbenoj umjetnosti kojoj je sedmero glazbenika u potpunosti predano i posvećeno. Od samih početaka, sastav njeguje ljubav prema tradicionalnoj tamburaškoj glazbi u koju uvodi moderan zvuk. Slijedili su vlastiti put i kroz godine neumornog rada razvili prepoznatljiv stil u spoju tradicionalnih i urbanih ritmova, što ih je dovelo u sam vrh tamburaške glazbe.
I službeno, najbolji tamburaši na svijetu, ovu su laskavu titulu osvojili pobjedom na svjetskom tamburaškom festivalu „Tamburica Fest“.
Iza sebe imaju šest izdanih autorskih albuma na kojima su zauvijek ostale zapisane njihove emocije te brojne nagrade s festivala u Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Srbiji.
Konstantno nastupaju diljem Hrvatske, Njemačke, Švicarske, Austrije, Francuske i i ostalih zemalja Europe.

 

Zahvaljujući predanom radu i glazbenom umijeću, tamburašku glazbu su predstavljali diljem svijeta, pa su tako u organizaciji s Hrvatskom bratskom zajednicom Amerike imali turneju u Kanadi i Americi sa čak 17 rasprodanih koncerata, a na Kubi su tamburu predstavili na najbolji mogući način, prožimajući slavonski duh Havanom.
Uz sve navedene angažmane, svakoga četvrtka kao resident bend ispunjavaju Green Gold Club u Zagrebu.
Osim strasti i posvećenosti tamburaškoj glazbi, ono što je svakako iznimna posebnost ovog benda -kojom su napravili iskorak na kompletnoj tamburaškoj i glazbenoj sceni u cjelini -njihov je vlastiti izum električnih tamburaških instrumenta, jedinstvenih u svijetu i koje uz klasične, ravnopravno koriste na svojim nastupima, pružajući neponovljivi URBANI ZVUK TAMBURAŠKE GLAZBE.

DYACO

Članovi & Menadžment

Danijel Car

KONTRA

Damir Ergotić

PRIMA

Mislav Živković

BAS PRIM I

Ivan Vujnović

BAS PRIM II

Josip Seiter

BAS PRIM III

Slaven Crnojević

BAS

Tomislav Štimac

BUBANJ I UDARALJKE

Jozo Mikić

MENADŽMENT
TOP